Uptown Records: vinyl hamsteraars zijn van harte welkom

20 maart 2020 15:00
Record Store Day drops bij Uptown Records

Ook in West-Friesland wordt volop gehamsterd. Maar nota bene bij de winkel waar ze juist blij zouden zijn met hamsteraars, platenwinkel Uptown Records in Hoorn, blijft de klandizie achter. Zelfs zo zeer dat eigenaar Nick Staphorst zich zorgen maakt over het voortbestaan.

“De mensen worden aangeraden om thuis te blijven en sociale contacten te vermijden wat heel verstandig is. Maar voor ondernemers heeft dit wel effecten.”

Extra maatregelen genomen

In de winkel houdt Uptown Records zich aan de strengere hygiëne aanwijzingen. De deurhendel en pinautomaat wordt schoongehouden. Daarnaast komen bij de ingang wegwerphandschoenen te staan waarmee klanten veilig door de platenbakken kunnen bladeren. Na het verlaten van de winkel dienen de handschoenen weggegooid te worden.

Het is mogelijk om online vooruit te betalen en in Hoorn wordt nu ook de service aangeboden om LP’s thuis te bezorgen. Ook kunnen online cadeaubonnen worden gekocht om de ondernemer door de Corona crisis heen te helpen.

Plaatjes aanvragen bij Uptown Records in het virtueel Café Hoorn

Op het platform Discord heeft Nick een creatieve oplossing gevonden om het gemis aan inkomsten aan te vullen. Hij draait de muziek in het virtueel Café Hoorn dat daar onlangs is gestart en waar je hier meer over kunt lezen. Voor 1 euro kunnen bezoekers een liedje bij hem aanvragen.

Record Store day uitgesteld naar 20 juni

De regelmatige in store optredens zijn ook even uitgesteld. Evenals Record Store Day. Dat nu op 20 juni zal plaatsvinden. Tijdens het interview geeft Nick ook nog wat tips voor albumliefhebbers om naar uit te kijken.

Update 23 maart: Winkel tot en met 6 april gesloten

Gisteren heeft Uptown Records laten weten het moeilijke besluit te hebben genomen om de winkel de komende twee weken te sluiten.

Uitzending – 18 maart 2020

Eigenaar Nick Staphorst van Uptown Records over ondernemen tijdens de Coronacrisis

Uptown Records

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844