Vaccinatielocatie in Middenmeer vanaf oktober opnieuw open

16 augustus 2022 17:29
Bron: NH Nieuws

De vaccinatielocatie op de Agriport in Middenmeer gaat per oktober weer open. Op dit moment worden voorbereiding getroffen zodat er vanaf het najaar weer gevaccineerd kan worden tegen het coronavirus, zo laat de GGD Hollands Noorden weten in een persbericht. 

Vaccinatielocatie Middenmeer Agriport GGD Hollands Noorden

Volgens de GGD lijkt het hoogtepunt van de coronacrisis -mede dankzij vaccineren- achter ons te liggen. Toch houdt het kabinet rekening met een mogelijk nieuwe coronagolf in het najaar.

“Om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil en de zorg bereikbaar te houden, en om maatschappelijke belasting door bijvoorbeeld uitval van personeel te voorkomen, adviseert het OMT-V om een nieuwe vaccinatieronde te starten”, aldus de GGD. 

Op dit moment zijn in Noord-Holland Noord vaccinatieplekken in Den Helder, Hem en Alkmaar. Daar komt Middenmeer dus bij.  Landelijk zijn de GGD’en straks voorbereid op het zetten van 700.000 vaccinaties per week.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405