Vader en zoon uiten ongenoegen Enkhuizer parkeerproblematiek en slaan politieagent

13 juli 2021 11:04

Een vader en zoon uit Enkhuizen hebben zich maandagochtend verzet tijdens een aanhouding. Daarbij raakte een politieagent lichtgewond. Bij het Enkhuizer stadskantoor aan de Hoogstraat stonden de mannen voor de deur om verhaal te halen over de parkeerproblematiek in de stad.

Medewerkers van het stadskantoor schakelden gisteren rond half elf de politie in. De twee mannen zouden buiten voor de deur “bedreigingen uiten”, meldt de politie. Daar stonden zij nog toen de politie vervolgens arriveerde. 

“Ze wilden verhaal halen over parkeerproblematiek. Vanwege het agressieve gedrag van één van hen was hem eerder een zogenaamd lokaalverbod uitgereikt”, laat de politie weten. Omdat de man dat verbod overtrad besloot de politie deze 35-jarige Enkhuizer aan te houden.

“Deze verzette zich, gesterkt door zijn vader”, aldus de politie. “Er ontstond een worsteling waarbij de verdachten hebben geslagen.” De politie gebruikte uiteindelijk pepperspray. Er raakte één agent gewond, die heeft aangifte gedaan. De Enkhuizers zitten volgens de politie nog vast voor verder onderzoek.

Parkeerproblemen

De Enkhuizer binnenstad kampt met een parkeerprobleem. Er lagen plannen klaar om de verkeersstromen in de binnenstad op de schop te nemen. In dat plan zouden de blauwe zones plaatsmaken voor betaald parkeren. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde echter in januari 2021 tegen de plannen. Een stap richting verbetering van de verkeersproblematiek in de binnenstad is daarmee voorlopig van de baan.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405