Vader van Hartekind pleit voor het behouden afdeling kinderhartchirurgie

28 december 2021 21:24

Sjaak de Leeuw uit Wervershoof is ouder van een “Hartekind” (een kind met een aangeboren hartafwijkingen).

Deze week kreeg Sjaak te horen dat Demissionair minister De Jonge heeft laten weten dat de kinderhartchirurgie in Nederland geconcentreerd gaat worden in Rotterdam en Utrecht, en gaat verdwijnen uit Amsterdam, Leiden en Groningen

Een enorme teleurstelling en een onbegrijpelijk besluit, niet alleen voor Sjaak en zijn zoon, maar ook voor de centra in deze steden die deze zorg al meer dan 25 jaar bieden. Het Leids Universitair Centrum (LUMC) en het Amsterdam UMC die samen het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam Leiden (CAHAL) vormen zijn hierom een petitie gestart.

Luister hieronder naar het gesprek wat WEEFF Radio had met Sjaak de Leeuw over wat het verdwijnen van deze hartcentra’s betekend . Niet alleen voor gezinnen, maar ook voor artsen die hier mee te maken hebben.

Uitzending – 27 december 2021

in dit fragment spreken we met Sjaak de Leeuw uit Wervershoof, hij maakt zich hard voor het behoud van het CAHAL (Centrum aangeboren hartafwijkingen LUMC en Amsterdam UMC) voor het behoud van kinderhartchirurgie die onder het nieuwe kabinet dreigt te verdwijnen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405