Valentijn (7) is geboren met een open rug, krijgt heuse ‘Dodge ride out’: “Heel gaaf”

13 februari 2022 20:30

De zevenjarige Valentijn uit Bovenkarspel is geboren met een open rug en moet daarom vaak naar het ziekenhuis. Onderweg telt hij graag de passerende Dodge Rams, een Amerikaans type auto. Vandaag kreeg hij een verrassing: een heuse optocht, met 40 Dodges, uit het hele land. “Heel gaaf. Hij heeft het altijd over die auto’s”, vertelt vader Sven.

De Dodge Ride Out, zoals de club van 2.000 verenigde auto-eigenaren zichzelf noemt, organiseert vaker zulke tochten, vertelt organisator Jerry Kleinman. “Al onze leden zijn in het bezit van een Dodge Ram. Wij zetten ons vrijwillig in voor het goede doel, meestal kinderen met voorliefde voor Amerikaanse auto’s, die aan een ernstige ziekte lijden, of gepest worden.”

De club verenigt zichzelf via een groep op Facebook, waar nog regelmatig nieuwe leden aansluiten. Uit alle windstreken. Een groepje leden van de club komt uit de buurt en kent de familie van Valentijn: “Vandaag hadden we een thuiswedstrijd.”

“Alles voor die kinderen, en ik vind het ook gewoon leuk om met de club hier te zijn”

Richard Goeijers, lid van dodge ride out

Veel anderen maakten vandaag meer kilometers: Zuid-Holland, Noord-Brabant en zelfs Duitsland, de autobezitters komen overal vandaan. “Ik ken ze niet alle 2.000 hoor”, vertelt Kleinman. “Vaak komen mensen gewoon aanwaaien.”

Saamhorigheidsgevoel 

De club weet vandaag een stuk of veertig man te mobiliseren, vertelt Kleinman. “We hebben er altijd minimaal dertig, maar soms ook uitschieters naar vijftig of zestig man.”

Richard Goeijers uit Gilsen, Noord-Brabant, rijdt vandaag voor de zesde keer mee. “Alles voor die kinderen en ik vind het ook gewoon leuk om met de club hier te zijn”, vertelt hij. “Vaak neem ik mijn eigen kinderen ook mee, om te laten zien dat er soms ook kinderen zijn die het minder goed hebben.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Dodge ride out Valentijn

“Het geeft een saamhorigheidsgevoel”, vertelt medeorganisator Dennis Luik. “Je komt erachter dat je met elkaar voor hetzelfde doel staat.”

Kleinman beaamt dat: “We zoemen onszelf ook wel eens de ramily, in plaats van family. Iedereen deelt een passie voor deze auto’s én wil graag iets goeds doen voor een kind.”

‘Heel gaaf!’ 

De ouders van Valentijn reageren overweldigd op het initatief: “Echt heel gaaf. Hij heeft het altijd over die auto’s”, vertelt vader Sven Bieshaar. Moeder Heleen vult aan: “Zo’n dag geeft een heel warm gevoel.”

En Valentijn, die was vandaag al snel de tel kwijt: “Nee, ik heb nog nooit zoveel Dodges bij elkaar gezien!”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405