Vallende sterren boven West-Friesland

11 augustus 2021 23:46
Sterrenwacht Orion

Deze week zullen ook in West-Friesland heel veel vallende sterren te zien zijn. Theo Mulder van sterrenwacht Orion legt uit dat het geen echte sterren zijn:”Het zijn korreltjes zand, zandstenen of ijzer. Maar door de snelheid en de atmosfeer krijg je wrijving en branden ze op.”

Afgelopen dinsdagavond tussen 22.00 en middernacht zag Theo zelf acht vallende sterren. Normaal gesproken ontvangt de sterrenwacht in deze periode de nodige mensen. “In het digitale planetarium kunnen we dan ook van alles laten zien.” Door Covid is dat helaas niet mogelijk. Wel kan met een klein gezelschap worden gereserveerd voor een bezoek.

Na de zomer hoopt de sterrenwacht weer wat meer te kunnen organiseren. “We hebben met een aantal leden en ook met een klas getest en dat is goed gegaan. De ventilatie in de expositieruimte en het planetarium is bijvoorbeeld heel goed.”

Meer interesse

De marsvlucht heeft duidelijk tot meer interesse geleid. “Daar kwamen de nodige vragen over binnen. En ook over het gebruik van een telescoop.” Wie verzekert wil zijn van heel veel vallende sterren doet er overigens goed aan de komende twee nachten rond 3.00 de blik naar boven te richten.

Het hele gesprek met Theo Mulder is onderstaand terug te luisteren.

Uitzending – 11 augustus 2021

Deze week zullen ook in West-Friesland heel veel vallende sterren te zien zijn. Beluister het gesprek met Theo Mulder van sterrenwacht Orion.

Vallende sterren boven West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405