Van ambtsketting tot ankerketting: burgemeester Frank Streng

3 december 2021 12:15

In de zevendelige portrettenreeks voor WEEFF vertellen de burgemeesters van West-Friesland openhartig over hun persoonlijke leven en praten ze over hun rol als burgemeester. In de zesde aflevering spreekt verslaggever Sander Huisman met de burgemeester van Medemblik: Frank Streng.

Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat Frank Streng werd beëdigd als burgemeester. Bijna net zo lang als de gemeente Medemblik in haar huidige vorm. Verslaggever Sander Huisman sprak half november met de burgemeester over het beluisteren van muziek met zijn vader, het vertellen van verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en de passie voor zeilen, die hij al z’n gehele leven heeft.

Naast het interview over persoonlijke onderwerpen, spraken we de burgemeester in zijn werkkamer over de ophef, die vorige maand is ontstaan rondom de advertentie op huizensite Funda. Ook besloten we om eens – met het oog op de huidige coronamaatregelen – mee te kijken met de burgemeester, om zo te zien hoeveel tijd hij eigenlijk kwijt is aan het regelen van zaken rondom het coronavirus.

Het portret met burgemeester Frank Streng is opgenomen, voordat het interne onderzoek over de bestuurskracht is uitgelekt. Over dat onderwerp spreken we later deze maand met de burgemeester.

Het programma ‘De 7 burgemeesters van West-Friesland‘ is vanavond vanaf 19.30 uur te zien op de zender van WEEFF, via YouTube of deze website.

Bekijk hier alle afleveringen van ‘De 7 burgemeesters van West-Friesland’.

burgemeester streng medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405