Van Krezip tot Ilse DeLange en nog veel meer: volop feest bij West-Friese festivals

24 april 2024 16:13
Bron: Ilsedelange.com / Zomerpop Festival

Topacts als Krezip en Ilse DeLange komen naar popfestivals de Avond van Andijk en Zomerpop in Opmeer. Beide evenementen hebben hun programma’s bekend gemaakt, die bol staan van optredens.

De Avond van Andijk is op vrijdag 12 juli. Traditiegetrouw de opwarmer van het festival Dijkpop wat een dag later is. “Allang niet meer het kleine zusje van Dijkpop, maar tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire feestavond voor jong en oud”, zo laat de organisatie weten.

Eerbetonen aan Michael Jackson en Elvis

Er zijn vier muziekpodia, een terrein met foodtrucks en een spiegeltent. Allerlei muziekstijlen komen aan bod. Behalve Ilse DeLange komt ook de Nederlandstalige zangeres Samantha Steenwijk. Op het hoofdpodium wordt de avond afgetrapt met MJ History, een Michael Jackson-tributeband. En de King of Pop is niet de enige die een eerbetoon krijgt. Want King of Rock ‘N Roll? Bouke & The ElvisMatters brengen met Elvis een andere King naar Andijk.

Voor wat meer rustige muziek kunnen bezoekers in de spiegeltent luisteren naar de Hoornse singer-songwriter Elsa Birgitta Bekman. Het ruigere werk hoor je op het podium Rock & Rolla. Ook worden scholieren uitgedaagd om het terrein op te fleuren.

Ontwerp je eigen hekdoek

Ze worden gevraagd om met hun klas een eigen hekdoek te ontwerpen. De ingezonden doeken komen op het terrein te staan, waar het publiek uiteindelijk een winnaar uit kiest. De klas met het mooiste doek krijgt een Avond van Andijk-rugzak. 

De verkoop van kaartjes voor het evenement start zaterdag. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Avond van Andijk volledig uitverkocht, maar organisatie stelt 250 kaarten extra vrij

Twee maanden na de Avond van Andijk staat Zomerpop op het programma. Op zaterdag 7 september moet de Nederlandse band Krezip de grote publiekstrekker worden, die het festival ook afsluit.

‘Uniek dat Krezip in Opmeer optreedt’

“Het optreden van Krezip in Opmeer lijkt een unicum te worden. De komende maanden concentreert de band rond frontvrouw Jacqueline Govaert zich vooral op de theatertour. Geen Pinkpop, Lowlands of Werchter dus dit jaar, maar wél feest op Zomerpop”, legt Wouter Maas van de organisatie uit.

Met vijf podia is er natuurlijk ruimte voor meer. Zo komen er onder meer ook optredens van SERA, Idaly, en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. SERA maakte met haar lied Head Held High furore. Op Spotify is het nummer al 30 miljoen keer gestreamd.

Van hiphop, tot dance en Nederpop

Verder zijn er ook hiphop-artiesten en dancemuziek. “De acts variëren van Nederpop tot techno en van hiphop tot guilty pleasures. Voor elk wat wils dus, inclusief sfeervolle terrasjes, vermaak, chill-kussens en foodtrucks.”

Nog niet alle artiesten zijn bekend gemaakt, de verkoop van kaartjes is al wel gestart.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844