Vanaf aankomend weekend ‘zomerse’ temperaturen in West-Friesland

12 mei 2022 12:35
Door Liza Trap
Bron: Liza Trap

Vanaf aankomend weekend worden er hoge temperaturen verwacht in het land. Ook in West-Friesland kan het wel 24 graden worden. Volgens het KNMI heeft een zomerse dag een temperatuur van 25 graden of hoger, dus daar komen wij dit weekend dicht in de buurt.

Na het weekend blijft het ook nog lekker warm, maar er kunnen wat buien vallen in het begin van de nieuwe week. Vanaf woensdag zal het lichtelijk bewolkt zijn, maar de temperatuur blijft nog steeds aangenaam.

Vandaag schijnt de zon ook al volop, maar volgens Weeronline is er dus meer mooi weer op komst. Zaterdag en zondag worden dagen waar je zeker een terrasje kan pakken.

Mensen met hooikoorts hebben het wat minder leuk aankomend weekend, de hooikoortsmeter van Weeronline meldt dat de kans dat je last hebt van hooikoorts heel groot is, vooral als je allergisch bent voor grassen. Na regenbuien begin volgende week zullen de hooikoortsklachten afnemen.

Aankomend weekend is het dus de perfecte tijd om buiten te zijn en een drankje te doen op het terras. Geniet ervan!

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405