Vandaag op de adventskalender: “Kerstkransjesdag, om in te zamelen voor de voedselbank”

9 december 2022 16:17

December is bij uitstek de maand van de adventskalender, maar waarom niet eentje met producten om in te zamelen voor de voedselbank? Op middelbare school Werenfridus in Hoorn kunnen leerlingen elke dag een specifiek product brengen. Vandaag: kerstkransjes. 

“Docenten en leerlingen mogen vrijwillig meedoen. We hebben de voedselbank benaderd en gevraagd wat voor producten ze willen. En zo de kalender samengesteld met wat extra’s, een kerskransje of chocolade”, legt Roswitha Fens, teamleader op Werenfridus, uit. 

Een tafel vol blauwe kratten kleurt de entree van de school. En waar je ook om je heen kijkt, hangt de Voedselbank-adventskalender aan muur of deur. Elke dag wordt er zo een aantal kratten gevuld. “Ik heb bijna iedere dag wel wat meegenomen”, zegt Martijn (14) die in de derde klas zit.

De 17-jarige klasgenoten Koen en Jochem, zagen de kans hun eigen invulling aan het geheel te geven. “Op dinsdag was er een studiedag en stond er een lege plek op de kalender, met op de achtergrond wat kersttakken. Dus hebben wij om die dag te vullen, een kerstboompje mee genomen.”

Adventkalender 'Heel Werenfridus Helpt

Imme (13) en Katelynn (13) uit de derde klas, hebben ook al wat ingeleverd. “Ik vind het een goede actie. Mensen die niet zoveel eten hebben of geld, kunnen nu ook toch een leuke kerst hebben.”

Onder de noemer ‘Heel Werenfridus Helpt’ wordt op 20 december een grootschalige actiedag gehouden. Zo gaat de brugklas schaatsen om geld op te halen, wordt er geld ingezameld door een pubquiz en gaan de derdejaars leerlingen zelf pakketten maken voor vluchtelingen en mensen die in armoede leven.

De adventskalenderactie loopt nog tot en met 16 december.

West-Friese Weldoeners

In tijden van crisis die ieders portemonnee raakt, staan er inwoners op die belangeloos zich inzetten voor de ander. Deze West-Friese Weldoeners verdienen de aandacht. Ben jij of ken jij iemand die een mooi initiatief heeft? Laat het aan ons weten en mail naar: chantal.bos@nhnieuws.nl. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405