Vandalen trekken met spuitbus spoor van vernieling door Zwaag

30 april 2024 11:08
Bron: Claudia de Lange

Wie heeft talloze graffiti-tags in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag aangebracht? Dat vragen bewoonster Claudia de Lange en anderen in de wijk zich af na afgelopen zondag. Onder meer de bedrijfswagen van de 51-jarige vrouw is onder gekalkt met spuitverf. “Op beelden hebben we nog niets kunnen zien.”

Vandalen trekken spoor van vernieling in Zwaag

Op het voertuig van het bedrijf – waarmee schoolkinderen of volwassenen naar de dagbesteding worden vervoerd – zijn de letter ‘BK’ en cijfers ‘1312’ te lezen in blauwe spuitverf. “We zagen zondag dat dit erop gespoten was en vermoeden dat het in de nacht van zaterdag op zondag gebeurd is”, licht Claudia toe. “Mijn man zag dezelfde tekst bij de skatebaan, toen hij de hond aan het uitlaten was.”

Net als de bus van Claudia is de bedrijfswagen van haar buurman onder handen genomen met graffiti. Daarnaast zijn een aantal elektriciteitskasten, ramen, muren en andere plekken in de wijk besmeurd. Gedacht wordt dat een groep met spuitbussen door de wijk is getrokken, al kan dit nog niet bewezen worden.

Camerabeelden leverden nog niets op

Op beelden van afgelopen weekend is een groepje tieners te zien. Zij lopen echter niet met spuitbussen in hun armen, of verstopt in een jaszak of tas. De videodeurbel waarmee De Lange ook een klein deel van de straat kan zien, levert geen duidelijk beeld van de mogelijke dader of daders op. “Ook hebben we zonder resultaat de beelden bekeken van onze naaste buren, en achterburen”, zegt Claudia.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Het is nog niet duidelijk of Claudia en haar buren aangifte gaan doen bij de politie. Wel moet de bedrijfswagen van de chauffeur schoongemaakt worden. Daarom wordt de bus vandaag bij het moederbedrijf in Ede gebracht, en krijgt de Zwaagse een vervangende auto mee om haar werk in Noord-Holland Noord uit te kunnen voeren.

“Als je de schuifdeur helemaal opentrekt zie je de graffiti niet. Ik heb gisteren dan ook geen reacties gekregen van mensen die ik moest vervoeren”, licht ze toe. “Maar het moet verwijderd worden en dat levert een hoop gedoe op.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844