Varend boerenprotest in West-Friesland verzet vanwege slecht weer

8 september 2022 12:26
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

Boeren wilden in eerste instantie tijdens de Dag van de Boerin op zaterdag 10 september actievoeren. Maar vanwege het slechte weer is het met een dag verplaatst. LTO West-Friesland is dan van plan om langs en door het water in Stede Broec met vlaggen en spandoeken te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Trude Buysman:

Het is niet de eerste keer dat de boeren protesteren in West-Friesland, maar wel een van de grootste. Op zondag 11 september houden tientallen agrariërs een protestvaart in Stede Broec. Ze willen die dag door alle doorlaatbare sloten varen met schuiten, waarop protestleuzen te zien zijn.

Met de protestvaart vraagt LTO West-Friesland aandacht voor het stikstofbeleid. LTO-voorzitter Trude Buysman zegt tegen NH Nieuws dat het niet gaat om een blokkade of een wilde actie. “We willen langs de kades demonstreren met vlagvertoon en spandoeken. We willen geen overlast veroorzaken, maar eerder een mooie dag bezorgen.”

De boerenactie begint vanaf 12.00 uur op de ijsbaan in Lutjebroek. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405