Veel brandweerwagens rukken uit voor brand in woning Ursem

27 februari 2023 06:45
Bron: Inter Visual Studio

In een vrijstaande woning aan de Walingsdijk in Ursem is afgelopen nacht brand uitgebroken. De brandweer was met veel wagens aanwezig. Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. 

Grote brand in Ursem

Op maandagnacht rond 04.00 uur kreeg de brandweer een melding vanwege een brand in een vrijstaande woning aan de Walingsdijk. Inmiddels is bekend dat het vuur rond 8.00 uur onder controle was, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Meerdere wagens 

Het werd al vrij snel duidelijk dat er geen personen meer in de woning aanwezig waren.  Omdat het een grote brand was, waren er veel brandweerwagens aanwezig. Ook werd er uit voorzorg een wagen voor een pand aan de overkant met rieten dak geplaatst. Dit vanwege mogelijk gevaar van vliegvuur. 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan in onduidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen. Stichting Salvage heeft de bewoners van het huis vannacht opgevangen. 

Veel brandweer aanwezig in Ursem

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405