Veel politie op de been in Enkhuizen vanwege grote verkeerscontrole

24 juni 2021 12:06

De politie houdt vandaag een verkeerscontrole in Enkhuizen. Dat doen de agenten in samenwerking met de gemeente en de belastingdienst. De controle vindt plaats bij de dijk Enkhuizen-Lelystad en de Randweg. 

De verkeerscontrole duurt tot het einde van de middag, vertelt politiewoordvoerder Felicity Bijnaar. “We controleren op onregelmatigheden zoals gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen.” 

De controles vinden plaats aan het begin van de Houtribdijk en het parkeerterrein bij de McDonalds. Sommige weggebruikers worden door politieagenten naar de kant gestuurd voor een inspectie van de auto. Het verkeer lijkt er nauwelijks last van te hebben.

Door de actie zijn er rondom Enkhuizen heel wat politieagenten en medewerkers van de douane aan het werk te zien. “Ik kom overal politieagenten op motoren tegen en vlak voordat ik de dijk op ging staan daar iets van tien politieagenten”, vertelt een automobilist aan NH Nieuws. “Ook stond er op de Randweg een agent aan de weg te kijken.”

Volgens de woordvoerder van de politie vinden dit soort controles met regelmaat plaats in Noord-Holland.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844