Veel rook in binnenstad Enkhuizen na brand in openbaar toiletgebouw

1 juni 2023 11:11
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

In Enkhuizen is gisteravond rond 21.00 uur brand ontstaan bij een openbaar toilet. Dit zorgde voor veel rook in de binnenstad. Mogelijk is de brand aangestoken.

Het toiletgebouw aan de Bagijnestraat in Enkhuizen is de komende tijd buiten werking. Er is vooral veel schade aan het interieur. Door het vuur was er sprake van flinke rookontwikkeling.

Een ooggetuige vertelt aan de redactie dat dit ook te merken was in een naastgelegen pand. Hier hield zijn muziekkoor gisteravond repetities. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord riep buurtbewoners op om ramen en deuren te sluiten, en eventueel mechanische ventilatie uit te zetten als er last was van de rook.

Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie kan niet bevestigen dat onderzocht wordt of de brand aangestoken is, of dat er verder onderzoek wordt gedaan.

Gesprongen waterleiding

Bij het blussen gisteravond zijn door de brandweer enkele koolmonoxidemetingen gedaan. Ook is in het gebouw een waterleiding gesprongen. De gemeente Enkhuizen is op de hoogte gesteld om dit te repareren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844