Veilig toegankelijke oversteek provinciale weg N506 zeer gewenst voor inwoners Kersenboogerd

7 december 2022 09:00
oversteek kersenboogerd

Een veilige oversteek over de provinciale weg N506 voor de bewoners in de Kersenboogerd is een grote wens van Martha Drommel. Als oud-commissielid Verkeer van het voormalige Bewonersoverleg Kersenboogerd BOK weet ze welke wegen te bewandelen. Zo sprak ze onder meer in tijdens de raadsvergadering, een recht dat elke burger heeft die iets wil aankaarten. Maandag volgde het verlossende antwoord van wethouder Rene Assendelft:”Ter hoogte van de oude sauna komt een doorsteek naar de provinciale weg. Over de planning ben ik nog navraag aan het doen.”

Martha Drommel loopt vanuit de gemeente elke dag met een groep senioren uit de Kersenboogerd die minder mobiel zijn. “Alle mogelijkheden in de wijk benutten we voor hen. Een aantal zou ook gebruik willen maken van het zwembad, maar kunnen daar nu niet komen. We hebben dat wel eens geprobeerd, maar de trap naar het viaduct is dan een barrière.”

Martha Drommel heeft eerder al eens geïnformeerd naar een aanpassing van het viaduct over de provinciale weg. “Dat kon toen niet in verband met de kabels die er lagen. Omdat ze in het gebied aan het verbouwen waren hebben we gevraagd of er dan een lus zou kunnen komen. Omdat ze er een garage gaan maken houd je ruimte over voor een aansluiting op het fietspad.”

“Het past in het plaatje, nu moet het nog gedaan worden.”

Martha Drommel

Voor mensen die wat slechter ter been zijn of een hulpmiddel hebben zoals een rollator voldoet het viaduct niet. “Ook scholieren met bakfietsen of ouders met kinderwagens kunnen er geen gebruik van maken”, volgens Martha Drommel. “Het sportcentrum en zwembad aan de overkant zijn toch twee voorzieningen waar we de jeugd toch graag gebruik van zien maken. Ook voor het huttendorp zou er gebruik van kunnen worden gemaakt. Het past in het plaatje. Nu moet het nog gedaan worden.”

Beluister onderstaand het interview met Martha Drommel van afgelopen zaterdag.

Uitzending – 3 december 2022

Een veilige toegankelijke oversteek over de provinciale weg N506 is zeer gewenst voor inwoners Kersenboogerd volgens Martha Drommel. Beluister het gesprek met haar.

Veilig toegankelijke oversteek provinciale weg N506 zeer gewenst voor inwoners Kersenboogerd

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405