Vek-Wik uit Enkhuizen wil sporten aan mensen met een visuele beperking aanbieden

21 september 2021 23:34
Vek-Wik

 Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking kunnen al enige tijd bij sportvereniging Vek-Wik uit Enkhuizen sporten en nu wil de vereniging het sporten ook gaan aanbieden aan mensen met een visuele beperking.

“Voorop staat dat het vooral plezierig moet zijn. Iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen sporten. We hebben niet het doel om naar de paralympics te gaan,” licht voorzitter Hans de Vries de ambities toe. Ook het opdoen van sociale contacten zijn belangrijk. “Hiervoor hebben we de samenwerking gezocht met restaurant De Bonte Veer.”

De vereniging heeft voor het opzetten ook contact gezocht met het Oogcentrum Heerhugowaard, Oogvereniging Noord-Holland, Stichting Bartimeus en Gehandicaptsport Nederland. “Er melden zich ook spontaan mensen met ideeën hieromtrent. Zoals iemand die wel een clinic met Goalball (red. zaalsport waarbij gebruik gemaakt wordt van een bal met daarin een belletje) wil geven.”

Voor mensen voor wie vervoer een obstakel kan zijn, zorgt Welwonen binnen Enkhuizen voor het vervoer van en naar het treinstation. Er zijn nu drie aanmeldingen. “Met nog drie aanmeldingen kunnen we starten.”

Aanmeldingen en/of vragen kunnen gestuurd worden naar voorzitter@vekwik.nl.

Uitzending – 11 september 2021

Vek-Wik uit Enkhuizen wil sporten aan mensen met een visuele beperking aanbieden. Beluister het interview met voorzitter Hans de Vries.

Vek-Wik uit Enkhuizen wil sporten aan mensen met een visuele beperking aanbieden

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405