Fietsen voor nieuwe toiletten: fietspuzzeltocht voor Dorpshuis De Stek groot succes

8 juli 2024 17:00
Bron: WEEFF / Sander Huisman

Ook dit jaar fietsten er weer ruim 100 deelnemers mee met de fietspuzzeltocht voor Dorpshuis De Stek in Grootebroek. Het geld dat daarmee is ingezameld, wordt dit jaar gebruikt voor de renovatie van de damestoiletten. Harold Boldewijn en Sander Huisman fietsten voor de streekomroep een stukje mee.

“Je moet niet voor alles bij de gemeente aankloppen”, zegt voorzitter Piet Buijsman. En dat is meteen de reden dat er een fietspuzzeltocht georganiseerd wordt om geld in te zamelen voor een renovatie in het gebouw. “De buitenkant van het gebouw, is voor de gemeente. Alles wat binnen gebeurt, is voor de stichting zelf”, legt hij uit.

 “Het is verrassend hoeveel plekken er in West-Friesland zijn waar je nog nooit geweest bent”, zegt Buijsman. Elk jaar is de route weer anders. Onderweg zoeken de fietsers naar herkenbare plekken die overeenkomen met foto’s op hun papier. De snelste en beste deelnemer krijgt een leuke prijs toegestuurd.

Harold Boldewijn en Sander Huisman voelen zich tijdens het fietsen als een toerist in eigen regio. Zelfs op plekken waar Harold al zijn hele leven komt, ontdekt hij nieuwe routes. Een puzzeltocht waarbij het ook gezellig is om andere deelnemers onderweg tegen te komen. Net als bij de tochten voorgaande jaren, fietsten er ook dit jaar ruim 100 deelnemers mee.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844