Venhuizense Jesse klaar voor autocross voor eigen publiek: “Is altijd het mooist”

21 augustus 2022 08:00

Vanmiddag is het weer zover: na twee jaar kunnen tientallen auto’s weer over het parcours van Venhuizen racen voor de jaarlijkse autocross. Eén van de favorieten in de standaardklasse is Jesse de Graaf. Hij rijdt een thuiswedstrijd: “Thuis crossen is altijd het mooist.”

Autocrosser Jesse de Graaf

Veel animo

Er is dit jaar een groot deelnemersveld vertelt voorzitter Adri Veken. “Ruim 170 deelnemers, dat is behoorlijk veel.” Hij kijkt er enorm naar uit, omdat het de afgelopen twee jaar niet door kon gaan vanwege corona.

Met trots vertelt hij over het transpondersysteem dat ze hebben. “We zijn de enige met een tijdwaarneming. Via de transponders op de autoo’s, is te zien wie voorop ligt op een groot scherm.”

En of Jesse dan degene is die constant voorop ligt en met het kampioenschap naar huis gaat, dat is nog even afwachten. “Het kan nog alle kanten op, per manche kun je 20 punten verdienen en als het goed is zijn er vier manches.”

Laatste check

De afgelopen dagen heeft Jesse nog flink aan de auto gesleuteld. “Alles  wordt nagekeken. Alles uitgedeukt en extra gecontroleerd. Je wilt niet dat je uitvalt. We testen de auto de dag van te voren ook nog even op het grasland naast ons huis.”

Jesse heeft goede hoop in mooie races. En ook Adri heeft vertrouwen in weer een leuke dag vol autocross:  “Het is een geweldig uitje voor Venhuizen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405