Venhuizer verdachte van neersteken 15-jarige jongen in Hoogkarspel op vrije voeten

11 november 2021 16:03

De Venhuizer (18) die ervan wordt verdacht een 15-jarige jongen te hebben neergestoken in Hoogkarspel is weer op vrije voeten. Besloten is dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten, zo meldt een woordvoerder van de Rechtbank Alkmaar aan NH Nieuws/WEEFF. 

Steekpartij steken mes stock photo

Het slachtoffer werd op 23 september op de Noordervoert door twee mannen van zijn fiets getrokken. Hij werd gestoken met een mes, liep verwondingen op aan zijn hoofd, maar overleefde de aanval.

Het onderzoek kende een stroeve start omdat een aantal getuigen namelijk niet met de politie wilde praten. Maar een week later werd een 18-jarige Venhuizer aangehouden voor betrokkenheid. Vervolgens werd er ook nog een 17-jarige Alkmaarder opgepakt voor de steekpartij.

Andere verdacht nog zit wel vast

Die laatste zit nog steeds vast. Zijn voorarrest werd in oktober met drie maanden verlengd, waardoor hij in januari weer moet voorkomen. In het geval van de Venhuizer besloot de rechter hem in afwachting van het strafproces, onder voorwaarden, vrij te laten. Als hij die voorwaarden overtreed, wat die zijn is overigens niet bekend gemaakt, wordt hij weer aangehouden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405