Verdachte (27) doodrijden Kroaat (53) in Medemblik mag strafzaak op vrije voeten afwachten

10 oktober 2023 15:52

De 27-jarige Amstelvener die vast zat voor het doodrijden van een 54-jarige Kroaat in Medemblik komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar bepaald.

Kroaat Medemblik 1

De 27-jarige M. F. wordt ervan verdacht eind september vorig jaar de Kroaat Herni Lukačević aan de Vereweg te hebben doodgereden met een Ford Transit. 

Tijdens de regenachtige nacht zou een ruzie zijn ontstaan over een partij drugs van meer dan 1.000 kilo. Naast M. F. en een medeverdachte zijn de Kroaat en een aantal Oost-Europeanen in de afgelegen loods in Medemblik. Die laatstgenoemden zouden een tip hebben binnengekregen dat er ‘iets te halen viel’ in de loods. 

‘Wegduiken voor de kogels’

Er wordt die nacht meerdere keren geschoten. Volgens M. F. ook op hem. “Ik heb mijn leven moeten redden”, zei hij gisteren in de rechtbank. Volgens de advocaat handelde hij uit noodweer, nadat hij moest wegduiken voor de kogels. Hij heeft Herni Lukačević nooit gezien toen hij hem aanreed. 

Na het pleidooi van de advocaat van F. om hem vrij te laten, heeft de rechter dit nu ook besloten. In december worden er nog getuigen gehoord. F. mag voorlopig zijn strafzaak buiten de gevangenis afwachten, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo mag hij geen contact hebben met de andere verdachte in de zaak, de 27-jarige C. R. uit Amsterdam.

Wanneer de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844