Verdachte doodsteken 14-jarige Dani in Hoorn blijft tot half juni nog vastzitten

7 april 2023 16:54
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het doodsteken van Dani vorig jaar oktober, blijft zeker nog twee maanden vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem vandaag bepaald. 

Oscar Romero Hoorn

Een ruzie voor de middelbare school Oscar Romero mondde op woensdag 26 oktober uit op een steekpartij. De 14-jarige scholier uit Westwoud raakte zwaargewond en overleed een paar dagen later. De verdachte werd vlak na de steekpartij opgepakt en zit sindsdien vast. 

Op de plek van de fatale steekpartij ontstond een dag na de dood van de scholier een bloemenzee. Ook tekenden veel belangstellenden het condoleanceregister in Westwoud en er werd een stille tocht gehouden ter nagedachtenis van Dani.

 “Dat is hartverwarmend, ook voor de familie van Dani. Aan de andere kant is het ook heel dubbel, want ze krijgen hun zoon of broer er niet mee terug”, vertelde rector Wessel van de Hoef, van het Oscar Romero, eerder tegen NH Nieuws. 

Gedenksteen

Op de plek van de steekpatij ligt nu een tegel met een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld. “Een soort gedenksteen is het geworden. Laat het de laatste keer zijn dat we zo’n tegel moeten leggen”, wenst Van de Hoef. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405