Verdachte doodsteken Dani (14) nog zeker 90 dagen vast

10 november 2022 14:48

De jongen van 16 jaar uit Hoorn, die ervan wordt verdacht de 14-jarige Dani te hebben doodgestoken, blijft voorlopig vastzitten. Het Openbaar Ministerie heeft besloten het voorarrest met 90 dagen te verlengen. 

Oscar Romero bloemenzee

Op woensdag 26 oktober mondde een ruzie voor het schoolplein van de middelbare school Oscar Romero in Hoorn uit in een steekpartij. Dani, een 14-jarige scholier uit Westwoud, overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. Snel na de steekpartij werd een 16-jarige jongen uit Hoorn opgepakt.

De dood van Dani bracht veel teweeg. Op de plek van de fatale steekpartij ontstond een dag na de dood van Dani een bloemenzee en in Westwoud konden belangstellenden een condoleanceregister tekenen.

Vrijdagavond vindt er in Hoorn een stille tocht plaats, ter nagedachtenis aan Dani en als signaal tegen zinloos geweld. Deze start op de Johannes Poststraat en eindigt bij het Oscar Romero. De tocht begint om 17.00 uur. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405