Verdachte kidnappers komen uit de buurt van Spanbroek

31 mei 2023 13:36
Bron: AT5 / Luuk Koenen

De twee mannen die worden verdacht van de ontvoering in Spanbroek vorige week komen uit Hoorn en Wognum. Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat er zeker sprake is van kidnapping. “Er is zorg voor het slachtoffer.”

politie stock algemeen politielint politieauto

Op 26 mei wordt een man volgens ooggetuigen in Spanbroek een auto ingesleurd. De politie start dan direct een zoektocht en verspreidt foto’s, maar houdt een slag om de arm of het daadwerkelijk om een ontvoering gaat. 

Diezelfde avond laat valt de politie een woning in Heerhugowaard binnen en pakt twee 31-jarige mannen op. Zij hebben volgens het Openbaar Ministerie een woonadres in twee gemeenten op een paar kilometer bij Spanbroek vandaan: Hoorn en Wognum.

Op 28 mei wordt het slachtoffer door een conductrice opgemerkt, als hij op station Beverwijk uit de trein stapt.

Zij herkent hem dan nog niet als de man van de ontvoering, maar als ze hem een dag later weer ziet, valt het kwartje en slaat ze alarm. Bij de politie heeft het slachtoffer toen verteld inderdaad te zijn ontvoerd.

“Gebaseerd op zijn verhaal en de andere bevindingen uit het onderzoek gaan wij nu zeker uit van een ontvoering”, aldus een woordvoerder van de politie. Het OM laat weten dat er ‘zorg en oog’ is voor de gekidnapte man. 

Waar hij vandaan komt en waarom hij is ontvoerd, is nog niet naar buiten gebracht. De twee mannen worden nu officieel verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en zitten nog zeker twee weken vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Tips over dit verhaal? Mail dan naar west-friesland@nhmedia.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405