Verdachten cacaotruck met ruim ton coke langer vast

22 juli 2022 14:07

Vier verdachten, die volgens het Openbaar Ministerie op 12 juli mogelijk betrokken waren bij een drugssmokkel via het Westelijk Havengebied, blijven langer in voorarrest. Het zou gaan om een lading van 1.100 kilo.

Westpoort haven industrie port of amsterdam havengebied container containers containerhaven

Het gaat om een Enkhuizer (55), twee mannen (27 en 43 jaar oud) uit Purmerend, en een 29-jarige man uit de gemeente Dijk en Waard. 

Container met cacaobonen

De lading cocaïne zat verstopt in een container, gevuld met cacaobonen, die op een vrachtwagen door het Westelijk Havengebied reed. De gehele lading is inmiddels vernietigd.

Naar aanleiding van een onderzoek van de politie in Noord-Holland, FIOD en douane in Amsterdam werd de container in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek, en werden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besloot het voorarrest te verlengen tot eind deze maand. 

Volgens het Openbaar Ministerie worden de mannen ‘allemaal verdacht van medeplegen van de invoer van cocaïne’. Verder wil het OM er niks over kwijt, omdat het onderzoek nog loopt. “Op dit moment gaan wij nog niet gedetailleerd op ieders rol in of wie van de vier de chauffeur is”, zegt een woordvoerder aan NH Nieuws.

Op 28 juli moet het viertal opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Die neemt dan een beslissing of het voorarrest wordt verlengd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405