Verdachten dood 54-jarige Kroaat in Medemblik blijven langer vastzitten

16 maart 2023 20:03

De twee 28-jarige mannen die eerder deze week zijn aangehouden voor de dood van 54-jarige Herni Lukačević, blijven langer vastzitten. De Kroaat werd eind september op een erf aan de Vereweg in Medemblik gevonden. 

Kroaat Medemblik 2

De twee mannen, uit Diemen en Amsterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 54-jarige Kroaat. Eerder liet de politie weten dat dit voorlopig de enige verdachten zijn en dat verder onderzoek nodig is om te kijken wat hun rol bij de dood van Lukačević precies is.

Op 27 september kwam het slachtoffer door een misdrijf om het leven. Dagenlang werd er onderzoek gedaan op en rondom het erf waar hij werd gevonden. Waarom hij om het leven is gebracht, is nog steeds onduidelijk.

De vondst van de man riep eerder veel vragen op. Er gingen geruchten over een afrekening in het criminele circuit of een drugslab. In oktober werd in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Dat leverde toen twee tips op.  

De mannen blijven nog zeker twee weken vastzitten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405