Verdachten van neersteken jonge Hoogkarspeler (15) in mei voor de rechter

30 maart 2022 07:00

De 18-jarige Alkmaarder die verdacht wordt van het neersteken van een jongen tijdens de kermis in Hoogkarspel, komt 12 mei voor de rechter. Dat werd duidelijk tijdens een besloten tussentijdse zitting. 

De jongen werd op 23 september op de Noordervoert door twee mannen van zijn fiets getrokken. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie meerdere malen in het hoofd zijn gestoken. Ook werd hij geslagen met het mes. Wonderwel wist het slachtoffer zelf een ambulancepost te bereiken, waar hij uiteindelijk werd behandeld aan zijn verwondingen. 

Een week later wordt de eerste verdachte aangehouden, een 18-jarige verdachte uit Venhuizen. In november komt hij, in afwachting van de rechtszaak, weer op vrije voeten.

Alkmaarder blijft vastzitten 

De andere verdachte uit Alkmaar zit sinds oktober vast en moest daarom dus tussentijds voor de rechter verschijnen. Omdat hij op het moment van de steekpartij nog minderjarig was, gebeurde dat achter gesloten deuren. 

Duidelijk werd wel dat hij in voorarrest blijft tot aan de inhoudelijke behandeling op 12 mei. Ook de andere verdachte moet zich die dag voor de rechter verantwoorden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405