Verder onderzoek naar ongeval op N307 bij Bovenkarspel met zeven gewonden

21 juni 2021 08:42

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van het auto-ongeluk dat afgelopen zaterdag plaatsvond op de Provinciale weg (N307) ter hoogte van Broekerhaven. Een 76-jarige bestuurster uit Enkhuizen kwam door een nog onbekende reden op de andere weghelft terecht. Er raakten zeven mensen gewond.

Het ongeluk vond zaterdag rond het middaguur plaats, meldt José van Dijk, woordvoerder bij de politie. De slachtoffers konden allemaal uit hun auto gehaald worden en zijn onderzocht in het ziekenhuis.

Een 76-jarige vrouw uit Enkhuizen kwam met haar auto op de andere weghelft terecht. Een 27-jarige man uit Grootebroek die in tegengestelde richting reed kon haar ontwijken, maar hierdoor belandde zijn auto op z’n kant in de berm. “In de auto bij de 27-jarige Grootebroeker zat nog een andere passagier, maar daar hebben we geen verdere informatie over”, vertelt politiewoordvoerder José van Dijk.

Een tweede auto kon de bestuurster uit Enkhuizen niet ontwijken, waardoor twee voertuigen met elkaar in botsing zijn gekomen. In de auto zat een 24-jarige vrouw uit Wervershoof en nog drie andere personen waaronder twee kinderen. 

De drie auto’s zijn door een bergingsbedrijf meegenomen. Er wordt door de ongevalsanalisten van de politie verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844