Verhuizen naar West-Friesland? Deze parels staan te koop

6 april 2024 08:07
Bron: Funda

Veertig West-Friese woningen houden vandaag open huis. Een makkelijke manier voor verkopers om meerdere potentiële kopers te ontvangen. En woningzoekenden kunnen op één dag meerdere huizen bezichtigen. We zetten enkele West-Friese pareltjes op een rij.

De kleinste: hartje centrum Medemblik

Laten we beginnen met het kleinste huis. Daarvoor moeten we naar de Tuinstraat in Medemblik. Qua uiterlijk een opvallende woning van 80 vierkante meter en twee slaapkamers, en dat voor precies 300.000 euro. Maar dan woon je wel in hartje Medemblik. Vlak bij winkelstraat de Nieuwstraat en de havens. En ook een tuintje ontbreekt niet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Stolpboerderij Hoogwoud

De grootste: 8.000m2 eigen grond

Maar als dit de kleinste is, wat is dan de grootste van de route? Die vind je aan de Gouwe in Hoogwoud. Het huis is met iets meer dan 350 vierkante meter al groot, maar dan heb je nog een hele lap grond er omheen, inclusief je eigen fruitboomgaard.

Het hele perceel bedraagt bijna 8.000 vierkante meter. Zoek je rust, dat zit je hier goed. Het is een stiltegebied en wie de foto’s bekijkt kan alleen maar concluderen dat de buren alleen met een verrekijker te zien zijn. Al zit er aan ruimte en rust wel een stevig prijskaartje van 1,1 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de foto. 

De Toren van Hoorn

De hoogste: uitzicht over Hoorn

Zoek je het liever hogerop? Dan kan je terecht in dit appartement op de zesde verdieping van de Toren van Hoorn. 101 vierkante meter, met twee slaapkamers en een riant dakterras. Oh ja, en ook nog een eigen parkeerruimte. En op bijna 20 meter hoogte heb je een mooi uitzicht over de binnenstad van Hoorn. Kosten: 650.000 euro, plus nog maandelijkse servicekosten.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Huis te koop aan de Dorpsstraat in Obdam

De ‘opknapper’: terug naar de jaren ’70

En zoals altijd zit er ook een ‘opknappertje’ tussen. Of zoals de makelaar van dit huis in Obdam het liever omschrijft: “Je kunt op deze plek je droomhuis realiseren.” Want een kijkje op de foto’s stuurt je terug in de tijd. Voornamelijk de jaren ’70 van de vorige eeuw.

En naast wat modernisering is verduurzaming ook geen overbodige luxe, aangezien het huis niet verder komt dan energielabel G. En dat naast de vraagprijs van bijna 4 ton. Maar zoals vaak wordt gezegd: ‘Je moet er doorheen kijken’. Want naast een grote stenen berging, zit er een joekel van een tuin aan vast: bijna 600 vierkante meter.

Tekst gaat verder onder de foto.

Wonen in een voormalige peuterspeelzaal

De opvaller: wonen in een peuterspeelzaal

Aan het Hazepad in Opperdoes komen we een opvallende woning tegen. Het gaat namelijk om een verbouwde peuterspeelzaal. Die is omgetoverd tot twee huizen, waarvan er één te koop staat voor 337.500 euro. Gelijkvloers wonen, inclusief twee slaapkamers en een voortuin.

Alles is vernieuwd en daarmee krijgt het energielabel A. Je moet alleen wel nog een badkamer, wc en keuken regelen. Hij wordt leeg opgeleverd. En, alleen waarom is ons niet duidelijk, je bent verplicht om op je erf twee parkeerplaatsen te realiseren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Verduurzaamde stolpboerderij aan de Oude Gouw in Wognum

De duurste: verduurzaamde stolpboerderij uit 1850 

En dan tot slot nog de duurste. Daarvoor gaan we naar een stolpboerderij aan de Oude Gouw in het centrum van Wognum. Gebouw in 1850 en daarmee ook de oudste woning van de Open Huizen Route in West-Friesland. Maar door enkele verbouwingen, gaat de boerderij als een jonge god door het leven. Want met zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp heeft het maar liefst energielabel A+. 

Een ruime woning van 288 vierkante meter met vier slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Om nog maar te zwijgen over de tuin van 2.000 vierkante meter. Maar ja, voor al dat moois moet je alleen wel de portemonnee trekken. Voor bijna 1,2 miljoen euro is deze stolpboerderij van jou.

De Open Huizen Dag is van 11.00 tot 15.00 uur. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844