Verhuizing met een smaakje: IJssalon in Enkhuizen trotseert kritiek en opent deuren

16 mei 2023 17:23

IJssalon Vivaldi opent vanmiddag voor de eerste keer haar deuren vanaf de nieuwe locatie in Enkhuizen. De verhuizing naar het voormalig Almanak Museum kon rekenen op flink wat kritiek vanuit omwonenden. Toch heeft eigenaar Ron Wisker ‘het volste vertrouwen’ dat het uiteindelijk goed gaat komen.

“Het voelt een beetje vreemd, maar eindelijk is het zover. Dit is een geweldige locatie voor de ijssalon,” vertelt Wisker voorzichtig enthousiast. Op dit moment loopt er namelijk nog een rechtszaak vanuit omwonenden, tegen de vergunning die de gemeente wil verlenen. Volgens de eigenaar zijn de buurtbewoners op zoek gegaan naar een stok om mee te slaan.

“Eerst was het probleem dat er een terras kwam, toen de ijssalon zelf en daarna de locatie van de ingang. Iedere keer zijn het andere argumenten.” Het plan voor een terras is inmiddels in de ijskast gezet, maar de rechtszaak over de andere bezwaren loopt nog. Op 13 juni doet de rechter uitspraak over de zaak.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

Foto: Oude locatie ijssalon

Oude locatie blijft ingericht

Hoewel de ijsmachines, slagroom en andere apparatuur vanochtend naar de nieuwe locatie zijn verhuisd, blijft de locatie aan de dijk verder nog intact. “Het is toch even afwachten wat er uitkomt bij de rechter. Tot die tijd laten we het zoals het is.”

De ijssalon heeft al twee jaar een vergunning en volgens Wisker zou de gemeente hen ook hebben aangemoedigd om de deuren te openen. “De nieuwe locatie zorgt voor minder overlast, omdat hier meer ruimte is. De rij zal nu niet meer in de weg staan en wat bij de vorige winkel buiten stond, kan nu binnen staan.”

Stroom van de buren

Naast de kritiek van sommige omwonenden zijn er volgens Wisker ook veel mensen enthousiast over de verhuizing. “Wij kregen vaak de vraag wanneer wij eindelijk zouden gaan verhuizen.” Door een tegenvaller rondom de stroomvoorziening duurde de verhuizing uiteindelijk langer. “Gelukkig zijn onze nieuwe buren van de Visafslag wel enthousiast over onze komst en kunnen ze ons helpen met stroom, totdat Liander het geregeld heeft.”

Hierdoor kan het publiek vanaf vandaag een ijsje halen “met voor wie wil een gratis toef slagroom”, maar een officiële opening is nog niet gepland. “Door al het gedoe eromheen, moeten we nog even afwachten wanneer de feestelijke opening zal plaatsvinden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt – Van 12 tot (T)WEEFF
12:00 – 14:00 uur

WEEFF TV