Verkeer staat vast op Markerwaarddijk door ongeluk

5 april 2024 16:05
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De Markerwaarddijk is afgesloten, omdat er op vrijdagmiddag rond 15.00 uur twee auto’s tegen elkaar botsten. Twee personen raakte gewond en zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

De hele Markerwaarddijk, de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad, is afgesloten vanwege het ongeluk. Aan weerszijden van het ongeluk zijn inmiddels lange files ontstaan. 

Bij het ongeluk raakte twee mensen gewond en beklemd in hun auto. Er werden meerdere hulpdiensten ingeschakeld, waaronder een traumahelikopter. De twee gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wanneer de dijk weer wordt vrijgegeven. 

Op de dijk vinden vaker ongelukken plaats. Daarom wordt gedacht over een eventuele verbreding van de dijk, met nieuwe rijstroken. 

De Houtribdijk (ook bekend als Markerwaarddijk of dijk Enkhuizen-Lelystad) is een waterkering in Nederland en vormt het kerndeel van de N307 (tot 2018: N302). 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844