Verkeersboetes, rijden met drugs op en spookauto’s tijdens grote controle Enkhuizen

25 juni 2021 13:28

Bij een grote verkeerscontrole in en rond Enkhuizen zijn gister 245 bekeuringen uitgedeeld. Vier mensen zijn aangehouden. Ook ontdekte de politie tijdens de controle een hennepkwekerij op een bedrijventerrein.

Een groot deel van de bekeuringen, namelijk 180, waren voor snelheidsovertredingen. Daarnaast inden agenten 1.296 euro aan openstaande boetes.

Drie mensen zijn aangehouden, omdat ze reden onder invloed van drugs. Eentje reed zonder geldig rijbewijs. Ook trof de politie drie zogenaamde spookvoertuigen aan. Dit zijn auto’s die niet geregistreerd staan. 

Flyers criminaliteit

Tijdens de controles deelden de politie ook zo’n 300 flyers uit over over wat er precies gebeurt als mensen criminaliteit of een vermoeden daarvan melden. “Ze denken dat er niets met hun melding wordt gedaan, maar niets is minder waar”, vertelt Rob Jansen van de politie in Hoorn.

Hij geeft aan dat een onderzoek soms lang kan duren. “Informatie van inwoners kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje, waarmee een zaak wordt opgelost. Dus ook al zien mensen niet direct resultaat, melden heeft wel degelijk zin.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844