Verkeerschaos A7 te lijf met honderden verkeersborden, maar toezicht ontbreekt

17 maart 2024 07:00
Bron: NH Media/Jan Maarten Deurvorst

Rijkswaterstaat gaat vanwege wegwerkzaamheden honderden nieuwe verkeersborden plaatsen rond de A7 om sluipverkeer tegen te gaan. Begin april zullen de werkzaamheden starten op de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tijdens de spits is het dan verboden voor weggebruikers om sluiproutes te gebruiken, maar handhaven is lastig.

“Wij kunnen er niet vijf maanden lang overal handhavers inzetten”, zegt Harold Hansen van Rijkswaterstaat. Wel zullen handhavers steekproefsgewijs controleren, maar overal controleren is onmogelijk. Daarom wordt aan de weggebruikers gevraagd om de auto te laten staan omwille van de veiligheid en bereikbaarheid. “We moeten dat met zijn allen doen.”

Honderden verkeersregelaars zullen worden ingehuurd om al het verkeer tussen Hoorn en Amsterdam in goede banen te leiden tijdens de werkzaamheden. De handhavers moeten door de gemeentes worden geregeld. 

Volgens wethouder Harm Scheepstra van de gemeente Waterland moet het niet alleen gaan over de handhaving, maar ook over het gedrag van de weggebruiker. “Dat is geen afschuiven, maar eerlijk kijken”, vindt de gemeentebestuurder. “Als je het allemaal wil regelneven zitten we in een big brother society. Daar willen we niet heen.”

afluitingen A7

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405