Verkeersplan Medemblik vastgesteld, paar honderd reacties van inwoners gemeente

28 februari 2023 06:12
Bron: NH Nieuws

In de gemeente Medemblik is vorige week het verkeersplan gepresenteerd. In dit plan wordt beschreven welke verkeerssituaties en knelpunten er in de gemeente zijn. Op diverse manieren hebben bewoners een bijdrage kunnen leveren, wat zorgde voor honderden reacties. In Medemblik wordt al jaren gepleit om onveilige kruispunten aan te pakken en maatregelen te treffen tegen hardrijders.

gemeentehuis medemblik 1.2

Een extern adviesbureau heeft in opdracht van de gemeente het verkeersplan opgesteld. Alle betrokkenen, zoals raadsleden, Dorpsraden en bewoners hebben volgens de gemeente op verschillende manieren hun input kunnen leveren.

Zo zijn er voorstellen aangedragen als het gaat om situaties die zij graag verbeterd willen zien. Hierbij moet onder meer gedacht worden aan situaties voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Alle voorstellen zijn verzameld en in beeld gebracht in een interactieve kaart.

Wethouder Harry Nederpelt is blij en dankbaar met de vele reacties die er bij de gemeente binnen zijn gekomen. “Een veilige verkeerssituatie is ontzettend belangrijk en dat blijkt uit de honderden reacties die we hebben gekregen via de enquête, tijdens informatiebijeenkomsten en onlangs nog tijdens de commissievergadering”, laat hij weten. “Nu is het zaak om goede keuzes te maken.”

Prioriteitenlijst

Nu het verkeersplan is opgesteld, is de volgende stap het maken van een maatregelenpakket, zo laat de gemeente weten. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de aanpassingen die uiteindelijk gedaan moeten worden.

Ook de gemeenteraad van Medemblik en belangengroepen zullen in dit proces worden betrokken. Naar verwachting wordt het maatregelenpakket eind 2023 voorgelegd aan de gemeenteraad.

Ergernis aan hardrijders

Eén van de prioriteiten bij de gemeente is de aanpak van hardrijders op diverse wegen. Voor de raadsvergadering van begin dit jaar zijn zo’n tien verontruste bewoners in de pen geklommen. Zij willen dat er snel maatregelen genomen worden om de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren.

In veel dorpskernen als Andijk, Hauwert en Wognum wordt er vaak te hard gereden. Dit zorgt voor ongelukken. Bijvoorbeeld op de Hoornseweg in Wognum, waar geen fietspad of stoep aangelegd is. “Iedereen rijdt op dezelfde weg en dat zorgt voor onveilige situaties”, vertelde Han Staal van de Dorpsraad in Wognum eerder aan NH. “Er wordt al jaren over gesproken. Ik rijd er met regelmaat, omwonenden laten er zelfs hun hond uit.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405