Verkeersveiligheid plannen ontbreken in West-Friesland

13 januari 2020 14:46

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker van de Medemblikker fractie PWF laat weten dat maar weinig West-Friese gemeenten beschikken over een verkeersveiligheidsplan. Terwijl dit wel een wens is van de politie. Wegen die volledig volgens de juiste eisen zijn ingericht vereisen minder handhaving. Weeff Radio sprak Siem Zeilemaker (PWF) over dit onderwerp.

Binnenkort worden een heleboel buitenwegen overgedragen van het hoogheemraadschap naar de gemeentes. Volgens Zeilemaker zouden onveilige wegen voor deze overdracht moeten worden aangepakt door het hoogheemraadschap. Hij heeft nu vragen gesteld aan het college van Medemblik over het ontbreken van een verkeersveiligheidsplan. Afhankelijk van deze antwoorden wordt dit mogelijk een onderwerp om in de regioraad aan de orde te stellen.

Uitzending – 11 januari 2020

Siem Zeilemaker van de Medemblikker fractie PWF laat weten dat maar weinig West-Friese gemeenten beschikken over een verkeersveiligheidsplan.

Verkeersveiligheidsplannen ontbreken in West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844