Vermeende wapenhandelaren zijn jonge twintigers uit Hoorn

8 november 2023 16:53
Bron: RVP

De twee mannen die gisteren na een inval door de Koninklijke Marechaussee zijn opgepakt, zijn 23 en 25 jaar en komen uit Hoorn. Het tweetal zit nog vast. Zij worden verdacht van handel in wapens, munitie en explosieven.

Inval in Hoorn

De Koninklijke Marechaussee maakte de aanhoudingen gisteren bekend, nadat ze het tweetal op het spoor kwamen. Meerdere agenten vielen een woning aan de Karveel in Hoorn binnen in het kader van een ‘lopend onderzoek’, aldus de Koninklijke Marechaussee.

De twee twintigers zitten nog vast en worden binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of het tweetal langer vast blijft zitten.

Onderzoek loopt nog

Het politieonderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden op dit moment uitgesloten. “We gaan op dit moment niet uit van verdere aanhoudingen”, aldus een woordvoerder. Hoeveel wapens en munitie – en wat voor – er precies zijn aangetroffen tijdens de doorzoekingen op verschillende locaties, kon de Koninklijke Marechaussee niet zeggen. “Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844