Verontreinigde grond mountainbikeparcours Enkhuizen vanaf deze week aangepakt

27 november 2021 10:17

De gemeente gaat de komende week beginnen met het herstellen van de afdeklaag van het mountainbiketerrein langs de Oosterdijk in Enkhuizen. De grond daar, een voormalige vuilstortplaats, is sterk verontreinigd en op meerdere plekken is de bovenste laag dekgrond te dun geworden. 

Mountainbike

Wielervereniging West-Frisia, die gebruikt maakt van het terrein, ontdekte vorig jaar maart dat de afdeklaag te dun was. Plastic van de voormalige vuilstort werd op meerdere plekken zichtbaar.

Na een saneringsonderzoek bleek dat de grond sterk verontreinigd is met lood, paks en Pfos. Met name aan de randen van het terrein, liet de gemeente destijds weten. De wielervereniging kon nog wel gebruik maken van het terrein, alleen moesten kinderen onder de zes jaar goed hun handen wassen na gebruik van het parcours.

Halve meter schone grond

De herstelwerkzaamheden starten ergens in de komende week en duren zeken drie weken. Op de plekken waar de afdeklaag te dun is, komt een halve meter schone grond. Daarvoor moet op een aantal plekken wel de beplanting worden verwijderd. Maar de gemeente laat weten ook weer beplanting terug te plaatsen.

Tijdens de werkzaamheden wordt het terrein afgesloten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405