Verontwaardiging en een traan na aantreffen dode in woning Bovenkarspel

13 april 2023 18:31

Weinig Bovenkarspelers is het ontgaan. Gisteravond stond de straat vol met recherche en vanmiddag werd bekend dat er een dode in de hoekwoning aan de Bourgondiëweg is gevonden. “Dit soort berichten hoor je vaak in het nieuws. Als het dan in je eigen buurt is, is het heel akelig. Wat een verdriet en ellende”, zegt een buurtbewoner.

Aan het einde van de middag komen omwonenden uit het werk even een boodschap doen bij de supermarkt. Velen van hen weten er al vanaf. Ze hebben het gelezen of via via gehoord: er is een dode aangetroffen, op de Bourgondiëweg. De reuring begon gisteravond. “Ik kwam thuis uit Enkhuizen vandaan, er bleef steeds een helikopter rond cirkelen. Wel een uur lang”, zegt een mevrouw die net terugkomt van boodschappen doen. “Ik dacht al: dit is niet goed. Toen las ik het, dat de politie een inval had gedaan.”

Hoekwoning

In de hoekwoning aan de Bourgondiëweg is gisteravond een dode aangetroffen. Een 53-jarige man is opgepakt, laat de politie eind deze middag weten. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. De hele dag is het gissen, wat de mannen in witte pakken vannacht hebben aangetroffen. Ook overdag staan er zowel voor als achter het huis twee politiewagens te surveilleren. 

Naaste buren zoeken elkaar op, en drinken aan tafel een bak koffie. Zij kenden het gezin waar het drama zich voltrok en zijn enorm geschrokken. “We zagen ze Tweede Paasdag nog hand in hand lopen, hier in het park. Het is een raadsel wat er gebeurd is. Het is afschuwelijk.” 

“Het is een raadsel wat er gebeurd is. Het is afschuwelijk”

Buurtbewoner uit Bovenkarspel

Ze hebben slecht geslapen. En het tafereel met lede ogen aangezien. “Er stond de hele nacht een grote recherchewagen, daaruit ontvouwde zich de onderzoekstent over de auto die op de oprit stond. De auto is weggehaald en ook de andere bus waar hij in reed, is verdwenen.” Een huizenblok verder doet een buurvrouw open, maar de tranen springen direct in haar ogen. Ze kan en wil niets zeggen. 

Rustige straat

“Het is normaal een rustige straat. Eerste keer dat er zoiets voorkomt in deze wijk. Je denkt dat het alleen in de stad gebeurt, maar dit komt wel heel dichtbij”, zegt een man die al zijn hele leven in de buurt woont. Een andere vrouw laad haar boodschappen in. “Je zal ernaast wonen. Vaak verwacht men het niet, en toch gebeuren er zulke nare dingen. Geen idee wat de aanleiding is.”

De politie doet nog uitgebreid onderzoek naar het overlijden en de identiteit van de persoon.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844