Vertigo van Alice Merton is WEEFF Top Favoriet

17 april 2021 19:45
Alice Merton op Bochum Total 2017

Sinds haar debuutplaat Mint kwam er vooral stilte uit de hoek van Alice Merton. De Duitse zangeres is nu terug, met nieuwe single Vertigo. Het is de nieuwe WEEFF Top Favoriet op WEEFF Radio!

Alice Merton verwierf in 2017 wat eerste roem met No Roots, wat ook meteen op haar debuut EP stond. Het nummer ging over de vele verblijfplaatsen die de zangeres in haar jeugd doorkruiste. Ze is geboren in Duitsland, emigreerde als kind met haar ouders naar Canada, na enkele jaren weer terug te verhuizen naar Duitsland. Een vaste verblijfplaats heeft ze overigens nog steeds niet, ze pendelt graag tussen Duitsland en Engeland. 

Rocksong

Twee jaar na het succesvolle No Roots bracht Alice Merton haar debuutalbum Mint uit, maar daar behaalde ze niet de successen mee waarop werd gehoopt. Waar ze op haar eerste popalbum al de randjes opzocht, neigt nieuwe single Vertigo naar een echte rocksong. Het nummer opent met een baslijntje, dat een beetje doet denken aan de muziek van Muse. Het nummer bouwt op naar het refrein, waarna Merton het tempo weer wat terugschroeft. 

Alice Merton noemt Vertigo ‘een nieuw hoofdstuk’. De single smaakt in ieder geval naar meer! Of Vertigo ook een voorbode is van een tweede album houdt de zangeres vooralsnog een beetje vaag. 

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Vertigo van Alice Merton, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844