Verwoestende brand boerderij De Weere gevolg van blikseminslag: ‘Buren rechtop in bed’

22 april 2023 11:22
Bron: Inter Visual Studio

De brand die een karakteristieke stolpboederij aan de Driestedenweg in De Weere vannacht grotendeels verwoestte, is veroorzaakt door blikseminslag. Dat laat de burgemeester van Opmeer, Gerard van den Hengel, vandaag weten. “Het is verschrikkelijk voor de bewoners.”

Verwoestende brand in stolpboerderij De Weere veroorzaakt door blikseminslag

Aan de Driestedenweg in De Weere brak vannacht een grote brand uit. Er vielen geen gewonden, maar de karakteristieke stolpboerderij is grotendeels verwoest. Het huis is onbewoonbaar geraakt. 

Enorme klap 

Burgemeester Gerard van den Hengel laat in een telefonische reactie aan NH weten het verschrikkelijk te vinden voor de bewoners van de boerderij. “Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, maar de schade aan hun huis is enorm.”

De impact van de brand in de rest van de straat is groot. Van den Hengel: “Buren en omwonende zaten vannacht rond 00.30 uur rechtop in bed. De klap van de inslag was enorm.” De burgemeester van Opmeer is vanochtend op bezoek geweest bij de bewoners van het afgebrande huis en heeft zijn steun betuigd. 

Vannacht is door blikseminslag brand ontstaan in een karakteristieke stolpboerderij. Het huis is grotendeels verwoest….

Posted by Gerard van den Hengel on Saturday, April 22, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405