Verzoek afgewezen: verdachte van ‘pepernotenruzie’ blijft langer vastzitten

9 mei 2023 18:03
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

Het verzoek van zijn advocaat om de verdachte van de zogenaamde ‘pepernotenruzie’ voorlopig vrij te laten, is door de rechter afgewezen. Eerder werd beslist dat de 26-jarige inwoner van Hoorn zijn rechtszaak wel in vrijheid mocht afwachten. Maar nadat hij na zijn vrijlating contact had met getuigen, werd hij weer opgepakt. 

Verdachte 'pepernotenruzie' blijft vastzitten Hoorn

Op 20 november vorig jaar liep een ruzie tussen twee tieners en de verdachte op het Gerrit Achterberghof in Hoorn helemaal uit de hand. De tieners zouden pepernoten naar zijn auto hebben gegooid en daarna zou één van de twee zijn aangereden met de auto. Op de grond kreeg hij nog schoppen tegen zijn hoofd.

De verdachte betuigde in een eerdere zitting al spijt. “Het zijn 100 dagen van pijn, onzekerheid en verlies. De kinderen begrijpen het niet en mijn vrouw heeft paniekaanvallen. Daarnaast is er veel materiële schade. Ik heb geen baan meer en de schulden lopen op.”    

Voor gezin zorgen

Zijn advocaat verzocht de rechtbank eind februari om zijn cliënt voorlopig vrij te laten, zodat hij weer voor zijn gezin kon zorgen. De rechter ging toen mee met dat verzoek, maar niet veel later ging het opnieuw mis. De verdachte – een vader van drie kinderen – sprak met twee personen die nog als getuigen in deze zaak worden gehoord. En dat betekent dat de voorwaarden van zijn vrijlating werden geschonden. Dus werd hij opnieuw opgepakt.  

En dat neemt de rechtbank hem zeer kwalijk. De officier van justitie sprak maandag van ‘een dikke middelvinger richting justitie’. De 26-jarige inwoner van Hoorn toonde opnieuw berouw en vroeg ook om een nieuwe kans. “Ik ben een enorme ezel, maar ook deze ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.”

De verdachte blijft in ieder geval tot 31 juli vastzitten. Dan vindt de volgende zitting plaats. In de tussentijd worden nog meerdere getuigen gehoord.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844