Vier mannen aangehouden in Pools onderzoek naar drugshandel

23 maart 2022 22:12

Een Pools onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen heeft tot de aanhouding van vier mannen (50, 41, en twee van 33 jaar) in Noord-Holland geleid. Daarnaast werden in de gemeenten Koggenland, Stede Broec, Hollands Kroon en Hoorn zeven woningen en drie bedrijfspanden doorzocht, zo laat de politie weten. 

Politie stock algemeen agent politie uniform

Ook in Rotterdam werden woningen doorzocht. Hier zijn twee mensen aangehouden. Tijdens de doorzoekingen werden duizenden euro’s aan cash, hard- en softdrugs, onderdelen van een drugslab en cryptovaluta in beslag genomen.

360.000 sigaretten 

In een van de bedrijfspanden werden pallets met zo’n 360.000 illegale sigaretten gevonden. Deze waren volgens de politie voor de internationale markt en zijn ook in beslag genomen.  

De verdachten zitten nog vast. De rechtbank zal beslissen of ze worden uitgeleverd aan Polen voor vervolging. De douane heeft voor de illegale sigaretten een naheffing en boete opgelegd. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405