Vier redders bekroond met bronzen penning

13 november 2022 14:00

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft donderdag Mark Reker uit Avenhorn, George van den Berg uit Zwaag, Ernst Jan Gunst uit Hoorn en Pieter Heus uit Hoorn bekroond met een bronzen penning van de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. 16 juni hebben zij een man uit het water gered aan de Vollerswaal.

Het slachtoffer was die dag bezig de auto van zijn buurvrouw te verplaatsen toen er iets misging met het bedienen van de pedalen waardoor de auto te water raakte. Omstanders sprongen onmiddellijk het water in om de bestuurder te hulp te schieten. De auto liep intussen vol met water en ging zinken. De redders hebben met een aangereikte hamer een raam ingeslagen, omdat de deur niet openging.

Zij hielden intussen het hoofd van het slachtoffer boven water en praatten op hem in. Dat was hard nodig, want de auto zonk verder en bleef volstromen met water. Net op tijd hebben de redders de bestuurder met vereende krachten uit het voertuig kunnen halen. Met hulp van de brandweer is hij aan de kant geholpen. Zowel slachtoffer als redders zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd en niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Op de foto staan van links naar rechts: Burgemeester Jan Nieuwenburg, Pieter Heus, George van den Berg, Mark Reker, Evert Jan Gunst en Bram Ledeboer van de Koninklijke Maatschappij Tot Redding Van Drenkelingen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405