Vijf verdachten aangehouden voor zware mishandeling van een visser met een peddel

27 juli 2022 14:00

De politie heeft twee mannen uit Hoorn aangehouden voor de zware mishandeling van een man in recreatiegebied De Hulk (Berkhout). Daarmee staat de teller inmiddels op vijf verdachten.

Man gearresteerd arrestatie met handboeien politie

Het slachtoffer, een 51-jarige man uit de gemeente Koggenland, was op 18 juni met een vriend aan het vissen. Een groep jongens voer met kano’s volgens de man expres tegen de hengels aan, waarop de vissers wat riepen naar de groep. 

De jongens pikken het niet en slaan het slachtoffer onder meer met een peddel. De man moet met spoed naar het ziekenhuis, en heeft daar, zo blijkt nu, blijvend en zwaar oogletsel aan overgehouden. 

Verdachte probeert te vluchten

De politie start een onderzoek en als eerste wordt een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden. Daarna worden nog twee mannen opgepakt. En maandag was het dus opnieuw raak. Agenten zagen één van de verdachten tegen wie een aanhoudingsbevel was uitgevaardigd lopen bij station Kersenboogerd.

De man ging er gelijk vandoor, maar de kon na een korte achtervolging worden ingerekend. De laatste ontbrekende verdachte werd thuis aangehouden. Ze kwamen in beeld na buurtonderzoek en verklaring van getuigen.

De vijf verdachten komen uit Hoorn en zijn tussen de 18 en 21 jaar oud. Ze zitten allemaal nog in voorarrest.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405