Vijf verdachten aangehouden voor zware mishandeling van een visser met een peddel

27 juli 2022 14:00
Bron: Stock politie

De politie heeft twee mannen uit Hoorn aangehouden voor de zware mishandeling van een man in recreatiegebied De Hulk in Berkhout. Daarmee staat de teller inmiddels op vijf verdachten.

politie stock algemeen politielint politieauto

Het slachtoffer, een 51-jarige man uit de gemeente Koggenland, was op 18 juni met een vriend aan het vissen. Een groep tieners voer met kano’s volgens de man expres tegen de vislijnen aan, waarop de vissers wat riepen naar de groep. 

De jongens pikten het niet en sloegen het slachtoffer onder meer met een peddel. De man moest met spoed naar het ziekenhuis en hield, zo blijkt nu, er een blijvend en zwaar oogletsel aan overgehouden. 

Verdachte probeert te vluchten

De politie start een onderzoek en als eerste wordt een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden. Daarna worden nog twee mannen opgepakt. En afgelopen maandag was het opnieuw raak. Agenten zagen één van de verdachten tegen wie een aanhoudingsbevel was uitgevaardigd lopen bij station Kersenboogerd.

De man ging er gelijk vandoor, maar kon na een korte achtervolging worden ingerekend. De laatste ontbrekende verdachte werd thuis aangehouden. Ze kwamen in beeld na buurtonderzoek en verklaring van getuigen.

De vijf verdachten komen uit Hoorn en zijn tussen de 18 en 21 jaar oud. Ze zitten allemaal nog in voorarrest.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405