Vlammen leggen vrachtwagen met witgoed in as in Enkhuizen, mogelijk brandstichting

31 maart 2024 11:42
Bron: Inter Visual Studio/ Daniëlle Rood

Aan de Douwe Brouwerweg in Enkhuizen is vannacht een kleine vrachtwagen volledig uitgebrand. De lading witgoed die erin stond, ging ook in vlammen op. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog in volle gang.

Kleine vrachtwagen met witgoed in brand in Enkhuizen

Rond 4.15 uur kreeg de politie melding dat er een kleine vrachtwagen in brand stond. “Ook twee andere voertuigen, die ernaast geparkeerd stonden, hebben schade opgelopen”, zegt een woordvoerder van de politie. 

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. “We houden rekening met meerdere scenario’s. De forensische opsporing onderzoekt de oorzaak vandaag.” De kans is aanwezig dat het om brandstichting gaat. “We zien over het algemeen dat autobranden rond dit tijdstip vaker worden aangestoken”, legt de woordvoerder uit. 

Er is niemand aangehouden en er wordt op het moment ook niemand verdacht. “Vandaag wordt er buurtonderzoek gedaan. We hopen dat dat iets oplevert. We vragen mensen die iets hebben gezien om contact met ons op te nemen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844