Voetbalvereniging KGB vervangt hoofdveld en heeft twee primeurs voor sportcomplex

19 april 2024 16:17
Bron: vv KGB

Volop werkzaamheden bij sportcomplex De Rozeboom in Bovenkarspel. De laatste weken wordt er hard gewerkt op het terrein van voetbalvereniging KGB, waarbij het kunstgras van het hoofdveld vervangen wordt door een nieuwe mat. Daarnaast maakt de club bekend dat er nog meer activiteiten rondom het veld plaats kunnen vinden.

De voetbalvereniging uit Bovenkarspel traint en speelt met het eerste elftal al jaren op kunstgras. Tien jaar geleden nam de club een kunstgrasveld over van FC Volendam, dat destijds uitkwam in de Eerste Divisie van het Nederlandse betaalde voetbal. Ook Eredivisieteam Excelsior uit Rotterdam verkocht hun oude kunstgrasmat aan de West-Friese club.

Inmiddels zijn deze toe aan vervanging, en wordt er een nieuwe toplaag aangebracht. “Het begint er al mooi uit te zien”, laat de club met foto’s zien op hun Facebookpagina. “We kunnen weer enkele jaren vooruit.”

Twee primeurs bij hoofdveld

Naast de nieuwe kunstgrasmat voor het veld in Bovenkarspel maakt de club bekend dat er nog twee primeurs bij het sportcomplex gemaakt worden. Zo legt vv KGB twee pannavelden aan langs de randen hoofdveld.

“En last but not least worden er op de groenstrook achter de tribune twee beachvolleybalvelden aangelegd”, meldt de vereniging. Deze zijn bedoeld voor de volleyballers van vv Simokos, die hun thuiswedstrijden spelen in sporthal De Flint in Bovenkarspel.

Klaar voor stratentoernooi begint

Als alle werkzaamheden volgens plan verlopen, moet het nieuwe hoofdveld voor vv KGB klaar zijn als het jaarlijkse ‘Tulip Valley Stratentoernooi’ wordt gehouden. De 43ste editie van het toernooi wordt gehouden op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844