Voetganger (30) overleden na aanrijding op de N247

19 juni 2021 08:27

Een 30-jarige man uit Hoorn is afgelopen nacht aangereden door een auto op de N247, hij overleed ter plekke. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Oudendijk. De bestuurder van de auto, een 74-jarige man uit Oosthuizen, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 

Een woordvoerder van de politie kan nog niks zeggen over de toedracht: “Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.” 

Volgens een getuige zou het slachtoffer rond 00.30 uur op de N247 hebben gelopen. Een auto kon hem nog net ontwijken en belde vervolgens de politie. Kort daarna zou het slachtoffer door een andere auto zijn geschept. Er is nog geprobeerd de Horinees te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 

De bestuurder van de auto, is samen met een medepassagier, nagekeken door ambulancepersoneel. Vervolgens is het duo meegenomen naar het bureau voor verhoor, om daar precies duidelijk te krijgen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De 74-jarige man is verdachte. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844