Volgende ronde Europa Cup is moeilijke opgave voor VZV na harde nederlaag

10 december 2022 22:35
Bron: Screenshot YouTube-stream Club Balonmán Atlético Guardés

VZV heeft de eerste wedstrijd in de Europa Cup tegen Atletico Guardes ruim verloren. Mede door een slechte eerste helft stapten de handbalsters uit ’t Veld met 37-22 van het veld. Daardoor lijkt de terugwedstrijd van morgen een formaliteit. 

VZV in Europa

Trainer Rolf Schulte had gisteren al voorspeld dat het een moeilijk verhaal zou worden voor VZV. Die voorspelling kwam uit, want Atletico Guardes stond snel met 9-1 voor tegen de West-Friezen. De marge werd vervolgens zelfs uitgebreid naar vijftien punten (22-7). VZV kwam nog terug, waardoor het 22-10 bij de rust was. 

In de tweede helft bleven de Spanjaarden genadeloos voor de ploeg uit ’t Veld. Het hoogste verschil tussen beide ploegen werd behaald bij 34-16. VZV knokte voor wat het waard was en kwam terug tot 37-22. 

Door de ruime nederlaag lijkt het dus een moeilijk verhaal te gaan worden voor de handbalsters. De terugwedstrijd begint morgen 19.00 uur. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405