Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel organiseert de ‘Nacht van de nacht’

28 oktober 2023 13:23
Bron: Volkssterrenwacht Orion

Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel organiseert vanavond voor de negentiende keer een Nacht van de Nacht. Tijdens deze avond kan met telescopen gekeken worden naar de duisternis, en kan ontdekt worden hoe mooi de nacht is.

Speciale aandacht is er vanavond voor het thema lichtvervuiling. Dit kan komen door de verlichting op straat of in gebouwen, maar ook door het licht wat gebruikt wordt in de vele kassen die West-Friesland rijk is. Hiervoor wordt onder andere de planetariumfilm ‘Losing the dark’ uitgezonden.

Ook wordt met projecties de actuele sterrenhemel getoond, met daarin de planeten, sterren en verdere sterrenstelsels die in het heelal zijn. En met de telescopen in en buiten op het terras van de sterrenwacht kan gekeken worden naar planeten als Jupiter en Saturnus met zijn ringen.

De ‘Nacht van de nacht’ wordt vanavond tussen 19.00 en 22.00 uur gehouden bij Volkssterrenwacht Orion, in het Streekbospaviljoen in Bovenkarspel. De toegang is gratis, maar bezoekers kunnen – met contant geld of door het scannen van een QR-code – een bijdrage geven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405