Volop activiteiten voor de jeugd in Hoorn deze zomer

23 juli 2020 14:59
activiteiten voor de jeugd in Hoorn deze zomer

D’66 Hoorn heeft vragen gesteld aan het college over de activiteiten die deze zomer voor de jeugd in de gemeente worden georganiseerd. Dit heeft voor verbazing gezorgd bij de organiserende partijen laat Stefanie Strijker van stichting Netwerk weten op WEEFF Radio.

“We zagen gisteren het bericht online voorbij komen. We hebben contact opgenomen met de partners waarmee we samenwerken. Met de vraag of zij misschien gebeld waren door D’66 om meer informatie te krijgen. Want zij weten wel dat wij normaal gesproken de Zomerspelen organiseren en Huttendorp met de verschillende partners. Maar zij hebben ons eigenlijk helemaal niet gebeld. Dus vroegen wij ons af waarom ze dan gelijk zo’n brief opstellen. Daar waren we verbaasd over.”

Blije gezichten

Er zijn inmiddels 127 activiteiten waar zo’n 3.500 deelnemers aan mee kunnen doen. “Zoals de vossenjacht met alleen maar blije gezichten en positieve reacties van ouders achteraf.” Er worden ook de nodige activiteiten georganiseerd voor kinderen tot en met achttien jaar, vertelt Stefanie.

“We zien dat daar veel animo voor is. Vorige week was er lasergamen op het Holenweg terrein waar normaal Huttendorp is. Deze week is er Heel Hoorn Bakt.”

Corona maatregelen gehanteerd bij alle activiteiten

Vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten besloten. “Je moet je vooraf aanmelden. Er mogen niet te veel volwassenen bij aanwezig zijn i.v.m. de 1.5 meter regel. Veel van de activiteiten zijn buiten, maar wel veelal op een gesloten terrein. Het is eigenlijk een soort uitbreiding van de Zomerspelen die Team Sport in de eerste twee weken van de zomervakantie organiseert. Nu is er een breder aanbod met veel meer activiteiten. Ook op cultureel en creatief gebied.”

“Deze activiteiten waren er altijd al en in kleine groepjes. Daarnaast waren er pleinactiviteiten waar je gewoon kon aanwaaien. Maar dat kunnen we nu niet waarborgen.”

Er kan nog steeds worden ingeschreven

Ondanks de grote animo zijn er nog steeds activiteiten waar via de website Sportencultuurhoorn.nl voor kan worden ingeschreven.

“Achter de schermen zijn we ook bezig om in de laatste week misschien nog wat leuke dingen neer te zetten. We merken door de grote animo dat er misschien nog wel wat activiteiten bij kunnen. We zijn aan het kijken naar mogelijkheden hiervoor in de laatste vakantieweek.”

Uitzending – 22 juli 2020

Stefanie Strijker van stichting Netwerk laat weten verbaasd te zijn over de vragen die D'66 Hoorn heeft gesteld.

zomerse activiteiten in Hoorn voor de jeugd

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844